Stage Do's

Een stage is een eerste stap richting het echte werkleven. Tijdens je stage krijg je immers de kans om te ervaren hoe het bedrijfsleven in elkaar zit. Eerder is in het artikel stage don’ts al besproken wat je echt niet moet doen tijdens je stage. Het is echter ook handig om te weten wat je nu juist wél moet doen op je stage. 

 

Werk hard

Zorg ervoor dat je hard werkt. Dit klinkt misschien nogal cliché, maar het is leerzaam. Als je hard werkt, krijg je namelijk veel taken gedaan waardoor je veel ervaring op kan doen op meerdere vlakken. Tijdens je stage moet je juist de kans grijpen om zoveel mogelijk te leren van de praktijk, aangezien dit niet hetzelfde is als leren uit een boek. Als je al je taken af hebt, vraag dan om extra werk of biedt zelf mogelijke nieuwe projecten aan. Ga in ieder geval niet op je telefoon zitten of andere dingen op je computer doen die niks met je stage te maken hebben.   

 

Wees betrokken

Veel stagiairs denken tijdens hun stage: ‘Ik zit hier toch maar een half jaar’. Dat is echter niet de juiste instelling die je als stagiair zou moeten hebben. Bedrijven waarderen het als jij je betrokken voelt bij de organisatie en het team. Om die reden is het goed om zelf initiatief te tonen tijdens het werk en met ideeën voor het bedrijf te komen. Bovendien wordt het gewaardeerd als je je collega’s leert kennen en daardoor meer betrokken raakt bij het team. 

 

Leer snel

Een stage is bedoeld om te leren van de praktijk. Je mag dus gerust fouten maken, maar je moet hier wel van leren. Sta daarom open voor feedback en kritiek van je collega’s en probeer dit vervolgens toe te passen. Zij willen je immers alleen maar helpen, zodat jij je skills en competenties kunt verbeteren. 

 

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.