Stage Don'ts

Het is belangrijk dat het bedrijf waar je stage loopt tevreden is over jou als stagiair en met het werk dat je levert om je stageperiode succesvol door te komen. Lees daarom snel verder om te zien wat echte don’ts zijn op je stage. 

 

Niks doen

Natuurlijk is het belangrijk dat je als stagiair niet uitgebuit wordt, maar dat wil niet zeggen dat je niet hard moet werken. Het is van belang dat het bedrijf ziet dat jij een harde en gemotiveerde werker bent. Als je het werk al eerder af hebt, kan je altijd om extra taken vragen. Ga in ieder geval niet op Facebook zitten of niks doen. 

 

Vertrouwelijke informatie verspreiden

Ondanks dat je geen vaste werknemer bent bij het bedrijf, geldt het ook voor jou als stagiair dat je geen bedrijfsinformatie mag verspreiden. Je mag wel aan andere mensen vertellen welke taken jij hebt, maar let er op dat je geen vertrouwelijke informatie doorvertelt. 

 

Spelfouten maken

Zorg ervoor dat je in je e-mails of je verslagen geen spelfouten laat staan. Het lijkt dan immers dat je niet verzorgd te werk gaat. Lees daarom altijd je geschreven teksten even na om te checken dat er geen fouten meer in staan. 

 

Negatief en te informeel gedrag vertonen

Zorg dat je altijd een positieve houding hebt tijdens je stage. Als je verveeld overkomt en iedere dag chagrijnig op stage komt, laat je een slechte indruk achter bij het bedrijf. Let er daarnaast op dat je je ook niet te informeel gedraagt of kleedt. Het verschilt echter wel per organisatie wat wel en niet geoorloofd is, dus informeer hier van tevoren goed naar om geen verkeerde impressie te geven aan je collega’s. 

 

Afspraken niet nakomen

Het is tenslotte van belang dat je je aan afspraken houdt. Hierbij kun je denken aan deadlines voor projecten en verslagen, maar ook aan het op tijd op je stage komen. Als je je afspraken niet nakomt, geef je het bedrijf de indruk dat je ongeïnteresseerd en niet gemotiveerd bent. 

 

Ben jij zenuwachtig voor je eerste stagedag? Lees dan deze tips voor je eerste stagedag

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.