Hoe ervaar je je stagetijd zo goed mogelijk?

Dat je een stage gevonden hebt en er ook aangenomen bent is stap 1, maar dan ben je er nog niet.  Hoe jij jouw stagetijd ervaart is geheel afhankelijk van de houding die je erbij hebt. Je stagetijd is een periode van bepaalde duur (vaak 5-6 maanden). Dit is een vrij lange periode en om ervoor te zorgen dat jij deze periode als prettig en leerzaam ervaart, zullen we je hieronder een aantal tips geven om het beste uit je (stage)tijd te halen.

 

Wees niet bang met het stellen van (veel) vragen

Het vaak stellen van veel vragen is absoluut niet erg en denk dan ook niet dat je dom of onzeker overkomt. Het is eerder zo dat ze het veel meer van je waarderen en zo zijn ze er ook zeker van dat jij gemotiveerd bent om het goed te doen. Tevens toont het aan dat je gewillig bent en initiatief neemt.

 

Mocht je ergens tegenaan lopen, bespreek het!

Niks is zo vervelend om met een rotgevoel je stagetijd te doorlopen. Praat hier zo snel mogelijk over en laat het niet aan je knagen voordat het van kwaad tot erger wordt. Jouw stagebegeleider is ook maar een mens en daarvan is het ook deels zijn/haar taak om jouw verhalen aan te horen als jij met iets zit.

 

Doe niet alleen niet-vakinhoudelijke taken

Als je het idee hebt dat er alleen maar aan jou gevraagd wordt om niet-vakinhoudelijke taken te doen, geef dit dan meteen aan. Er is niks mis mee om koffie te halen of kopieerwerk te doen, maar zorg ervoor dat dit niet je hoofdtaken worden. Het bedrijf moet jou ook als volwaardige kracht zien binnen het bedrijf. Anders leer je immers niet veel.

 

Doe ook na het werk activiteiten met je collega’s

Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend, maar let op: wil jij je meer betrokken voelen bij het bedrijf, ga dan een keer naar borrels die er georganiseerd worden in plaats van meteen na werktijd naar huis te gaan. Zo creëer je meer binding en dat wordt alleen maar als positief ervaren.

 

Vraag om meer uitdaging wanneer je merkt dat je eigenlijk niet zoveel te doen hebt

Werk hard en blijf uitgedaagd. Niks is zo saai als een beetje naar je computerscherm te staren, achteroverleunend en om de kwartier naar de klok te kijken om een indicatie te krijgen van hoelang je nog hebt voordat je naar huis mag. Wanneer je om meer uitdagende taken vraagt, ziet je stagebegeleider ook dat je bereid bent om hard te werken en veel te leren. Dit komt je eindcijfer vast en zeker ten goede.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.