Waar kun je als student gemakkelijk op besparen?

Studenten hebben vaak weinig te besteden. Veel studenten lenen geld, waardoor ze aan het einde van hun studie met een studieschuld zitten. Hier volgt een aantal tips voor studenten, om te helpen bij het besparen van geld tijdens het dure studentenleven!

1. Koop geen eten in de kantine, maar neem je eigen lunch mee. Zo bespaar je op maandbasis aardig wat geld.

2. Ga niet in je eentje eten maar eet met anderen. Door samen te eten kun je de kosten delen waardoor een avondmaal per persoon goedkoper is.

3. Bewaar alle flessen en kratten met statiegeld. Lever deze pas in wanneer je het geld echt nodig hebt!

4. Ga op koopjesjacht. Iedere supermarkt heeft wekelijks aanbiedingen. Door op aanbiedingen af te gaan, krijg je je boodschappen voor een echt studentenprijsje.

5. Vries je voedingsproducten in. Wanneer je bijvoorbeeld je brood of je avondmaaltijden invriest, kun je het langer bewaren en scheelt het in de toekomst geld.

6. Houd thuis een feestje. Stappen is leuk, maar vrij duur. Als je een huisfeest houdt en zorgt dat iedereen iets meeneemt, ben je een stuk goedkoper uit.

7. Laat je haar knippen door studenten van een kappersopleiding. Deze studenten zijn regelmatig op zoek naar modellen voor hun opleiding en het kost jou helemaal niks! Ook studenten tandheelkunde of fysiotherapie zijn vaak op zoek naar modellen.

8. Wil je op reis met een paar vriendinnen? Huur een huisje altijd particulier, bijvoorbeeld via Airbnb en abonneer je op reisnieuwsbrieven. Zo blijf je op de hoogte van goedkope reizen en tripjes.

9. Stop al je kleingeld met een waarde van minder dan €1 in een spaarpot. Dit lijkt weinig, maar het loopt snel op. Voor je het weet heb je een volle spaarpot!

10. Speur websites af als je een grote aankoop moet doen. Op die manier kan je zo goedkoop mogelijk artikelen aanschaffen en blijf je op de hoogte van kortingen (studentenkorting.nl).

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.