Top 5 healthy snacks voor tijdens het studeren

Wie kent het niet? Je krijgt tijdens het studeren ontzettend veel zin in ongezonde snacks. Je raakt er niet alleen door afgeleid, je komt er ook nog van aan. Het is dan misschien beter om te kiezen voor een van deze gezondere snacks!

1. Nootjes

Noten bevatten veel onverzadigde vetten die het cholesterolgehalte verlagen en je hongergevoel verminderen. Kortom, noten zijn supergoed voor je en dus een goede snack voor tijdens het studeren! Pas wel op met de hoeveelheid, want het aantal calorieën loopt snel op. Hou het dus bijvoorbeeld bij één handje noten.

2. Rozijnen

Waarschijnlijk ken je ze nog wel van vroeger, die kleine doosjes met rozijnen. Het zoete ‘snoepje’ dat ook nog een positieve werking heeft op je lichaam. Rozijnen bevatten veel vitamines en zijn goed voor je botten, hart en bloedvaten, cholesterolgehalte en je spijsvertering. Er zitten helaas wel veel suikers en calorieën in rozijnen, dus wees gewaarschuwd!

3. Smoothie

Heb jij nog fruit over en sta je op het punt het weg te gooien? Niet doen! Gooi ze in de blender met wat sap of yoghurt en je hebt een heerlijke - en vooral healthy - snack. Drink dit niet te veel, want ook hier zit aardig wat suiker in.

4. Snackgroenten

Snacken met rauwe groente stilt je honger en is supergezond! Bijvoorbeeld worteltjes en cherrytomaatjes zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar in kleine verpakkingen. Makkelijk, snel en gezond. Ideaal!

5. Rijstwafels

Misschien zij ze een beetje droog, maar je kunt ze op smaak brengen met bijvoorbeeld avocado, komkommer of een plakje kipfilet! Kies wel voor de naturel of meergranen variant, want rijstwafels met een smaakje bevatten vaak meer suiker.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.