Prezi-presentatie: top of flop?

Elke student moet wel eens een presentatie voorbereiden, waarbij vaak wordt gekozen voor een PowerPointpresentatie. Na tien van die presentaties is het leuke er ook wel van af en zoekt men naar iets anders. Prezi is een alternatieve vorm van presenteren die steeds meer wordt gebruikt. Waarom zou je een Prezi boven een standaard Powerpointpresentatie verkiezen? 

 

Online én offline

Prezi is een gratis tool en de presentatie is zowel online als offline te gebruiken. Het voordeel van het online gebruik is dat het niet uitmaakt waar je bent. Je zou altijd kunnen werken aan je presentatie. Daarnaast is het mogelijk om je presentatie offline te houden, wanneer je de Prezi-presentatie hebt gedownload.  

 

Geen limiet zowel in kwantiteit als creativiteit

Bovendien is er binnen een Prezi geen sprake van een limiet, simpelweg omdat je niet met slides werkt, maar met een soort doek. Net als een schildersdoek kun je op dit ‘Prezi-doek’ werkelijk alles plaatsen. Niet alleen teksten en afbeeldingen, maar ook clips en links waarbij er geen beperking is. Een creatieveling kan binnen een Prezi ook zeker zijn ei kwijt, aangezien er eindeloze mogelijkheden zijn wat betreft het ontwerp van de presentatie. Voor de mensen die juist minder bekend zijn met Prezi zijn er ook verschillende bestaande ontwerpen die ingezet kunnen worden. 

 

Dynamisch zoomen

Het in- en uitzoomen is misschien wel de meest relevante functie van een Prezi-presentatie. Met behulp van deze activiteit kan je als presentator dieper ingaan op bepaalde onderwerpen binnen je presentatie of juist een totaalplaatje geven van je presentatie. Deze functie vergroot de dynamiek van de presentatie en hierdoor wordt de aandacht van het publiek beter vastgehouden.

 

Meerdere wegen naar Rome

Tot slot geeft een Prezi je de keuze om voor een vaste route binnen de presentatie te kiezen of een aparte route te volgen. Zo kun je handmatig tijdens je presentatie sommige onderwerpen verder uitlichten of juist zaken overslaan. Dit is zeker handig wanneer je een tijdslimiet hebt en je vooral de belangrijkste aspecten wil toelichten. 

 

Kortom, met een Prezi-presentatie is er een legio aan mogelijkheden. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de tool enigszins onder de knie hebt. Als zaken gaan verspringen, raakt het publiek het overzicht kwijt. Als je geen gebruik maakt van de functies van Prezi en alsnog een statische Prezi-presentatie geeft, dan kan dit ook tot irritatie bij de luisteraars leiden. Dus als je Prezi beheerst, dan wordt je presentatie top in plaats van een flop!

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.