De voordelen van je propedeuse in één jaar halen

Door de afschaffing van de studiebeurs zullen in de toekomst steeds meer studenten proberen om hun studie zo snel mogelijk te doorlopen. Studievertraging leidt immers tot hogere studieschulden. Een essentieel onderdeel in het snel doorlopen van je opleiding is het halen van je propedeuse in het eerste jaar.

 

Minder zorgen

Als je alle vakken van je propedeuse meteen gedurende het eerste jaar haalt, begin je het tweede jaar niet met een achterstand. Bovendien loop je niet tegen het probleem aan dat je overlap van vakken hebt, doordat eerstejaarsvakken op dezelfde dag en tijd plaatsvinden als tweedejaarsvakken. Daarnaast hoef je je niet druk te maken over de vraag of je moet stoppen met je opleiding. Als je immers je propedeuse in één jaar haalt, heb je ook meteen je Bindend Studie Advies (BSA) binnen. 

 

Mogelijkheid tot uitbreiding van je cv

Door je P in 1 keer te halen, krijg je ook de mogelijkheid om extra activiteiten op je cv te zetten. Zo zou een hbo-student ervoor kunnen kiezen om na zijn propedeusejaar door te stromen naar de universiteit. Bovendien maak je meer kans om deel te mogen nemen aan het Honoursprogramma. Studenten die hun propedeuse in één jaar halen en daarnaast hoge cijfers hebben, worden vaak geselecteerd om te participeren in dit extra programma. Ben je benieuwd naar de voordelen van Honours? Bekijk dan wat een Honoursprogramma je oplevert

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.