De beste strategie bij een multiple choice-tentamen

Heb jij moeite met het maken van multiple choice-tentamens en weet jij niet hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bekijk dan deze strategie, die kan jou helpen bij het maken van het tentamen. Men zegt dat je altijd bij je eerste ingeving moet blijven. Door een oefentoets te maken, kun je erachter komen of dit ook voor jou geldt. Bij je studieboeken krijg je vaak licenties waarmee je toegang krijgt tot de online lesstof, waaronder oefentoetsen. Oefen met de multiple choice-toetsen en noteer of je afgaat op je eerste ingeving en check of je het goed had!

Wat is de beste aanpak?

1. Lees om te beginnen alle vragen door. Bekijk de vragen en de antwoorden zorgvuldig, zodat je goed weet wat er staat en nergens overheen leest.

2. Vul dan de vragen in waarvan je zeker weet dat het antwoord klopt. Sla de vragen waarop je het antwoord niet direct weet, nog even over.

3. Vul daarna alle vragen in waarbij je twijfelt over het antwoord. Sla de vragen waarop je het antwoord echt niet weet, weer even over.

4. Vul als laatste alle vragen in waarbij je nog geen idee had wat het antwoord moest zijn. Het kan zijn dat de eerdere vragen een indicatie hebben gegeven van het correcte antwoord, waardoor je de overgebleven vragen makkelijker kunt invullen.

De antwoordmogelijkheden

1. Er is altijd één antwoord het juiste antwoord.

2. Er is ook vaak één antwoord waarvan je meteen zeker weet dat het niet goed is.

3. Meestal blijven er twee antwoorden over waartussen je twijfelt. Lees nogmaals goed en kies dan voor het antwoord dat jou het beste lijkt.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.