5 concentratietips voor tijdens het studeren

Iedereen heeft er weleens last van, slechte concentratie tijdens het studeren! Hieronder volgen 5 tips die je concentratie kunnen verbeteren tijdens het studeren.

1. Concentratieboog

Je concentratieboog is de tijd waarin je je volop kunt concentreren. Bij de meeste mensen ligt deze rond de 45 minuten. Neem na ongeveer 45 minuten dus even 10 minuutjes pauze om op adem te komen en ga daarna weer 45 minuten aan de slag.

2. Ritme en regelmaat

Zorg tijdens het studeren voor een vast ritme en regelmaat. Maak vooraf een studieschema met een strenge planning voor jezelf. Daarnaast is regelmaat in zowel eten als slapen van belang in dit schema.

3. Leerplek

Zorg dat je gebruikmaakt van een leerplek waar je niet snel afgeleid raakt. Een plek waar veel lawaai of afleiding aanwezig is, stimuleert het leerproces niet. Leerplekken waar het te stil is werkt ook niet optimaal, hier kun je namelijk insuffen. Zorg dus voor een goede balans tussen lawaai en stilte.

4. Actieve houding

Stel jezelf continu vragen over de stof waarmee je bezig bent. Maakt er aantekeningen van zodat je deze later weer kunt nalezen. Onderstreep belangrijke punten en vat alles samen. Door deze actieve houding zal je alles beter onthouden dan door het alleen door te lezen.

5. Begin op tijd

De meest voorkomende fout die studenten maken, is te laat beginnen met leren: uitstelgedrag dus. Zorg dat je op tijd begint met leren, zodat je, naarmate de toets dichterbij komt, geen tijd te kort zal komen. Tijdtekort zorgt voor stress, ook dit is niet bevorderlijk voor je concentratie.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.