4 tips voor een levendige presentatie

Tijdens je studie moet je als student vaak genoeg presentaties houden. Na verloop van tijd beginnen al deze presentaties op elkaar te lijken en is het voor luisteraars moeilijk om hun aandacht er de hele tijd bij te houden. Hoe kan je een presentatie levendiger en interessanter maken?

 

Betrek het publiek

Om een interessante draai te geven aan je presentatie, zou je je publiek meer kunnen betrekken bij de presentatie. Dit kan bijvoorbeeld door je luisteraars vragen te stellen, hun mening te vragen of ze een hele korte opdracht uit laten voeren. Op die manier zorg je ervoor dat het publiek echt haar aandacht bij de presentatie houdt. Bovendien zorgt dit voor variatie gedurende de presentatie. 

 

Maak gebruik van beeldmateriaal

Een andere manier om afwisseling in je presentatie te creëren is het gebruik van beeldmateriaal. Hierbij kunnen je denken aan afbeeldingen, foto’s, filmpjes of animaties. Deze kunnen dienen als voorbeeld of verduidelijking van je verhaal, maar ze kunnen ook extra informatie bieden. 
 

Gebruik een ander medium

De meeste studenten ondersteunen hun presentatie met een Powerpoint slideshow. Je kan je presentatie ook leuker maken door een keer voor een ander medium te kiezen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Prezi. Ben je aan het overwegen dit medium te gebruiken? Bekijk dan de voordelen van Prezi

 

Maak er een verhaaltje van

Als je vrij taaie stof uitlegt tijdens je presentatie, zou je ervoor kunnen kiezen om dit in een verhaalvorm te gieten. Op die manier is de stof makkelijker te begrijpen voor het publiek. Door de theorie vorm te geven in een verhaal of gebruik te maken van voorbeelden, wordt het bovendien interessanter. Het gevolg hiervan is dat de stof beter blijft hangen bij de luisteraars.      


Word jij snel zenuwachtig voor je presentaties? Met deze 4 tips geef je een geslaagde presentatie

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.