4 tips om een goede presentatie te geven

Tijdens je studie heb je altijd wel een vak of cursus waarvoor je een presentatie moet houden. De ene student gaat dit erg makkelijk af, terwijl de andere student hier zwaar tegen opkijkt. Met deze tips zorg je dat je een geslaagde presentatie geeft!

 

1. Wees goed voorbereid

Het is belangrijk dat je de stof van je presentatie goed kent. Als presentator moet je goed weten waar je het over hebt. Op die manier ben je ook beter voorbereid op vragen uit je publiek. Let er echter wel op dat je de informatie op een natuurlijke wijze presenteert en dat het niet overkomt alsof je alles letterlijk uit je hoofd geleerd hebt.  

 

2. Let op je lichaamstaal

Je lichaamstaal zegt erg veel over hoe jij je voelt. Zorg dus dat je recht staat en maak contact met je publiek. Hierdoor maak je een zelfverzekerde indruk op je luisteraars.

 

3. Bedenk dat anderen ook moeten presenteren

Je bent meestal niet de enige die moet presenteren, maar je medestudenten moeten ook een presentatie houden. Je medestudenten weten dus zelf ook heel goed hoe het is om voor de groep te staan. Je hoeft dus niet te vrezen voor vervelend gedrag vanuit je publiek.

 

4. Geloof in jezelf

Last but not least, geloof in jezelf! Als je je presentatie goed hebt voorbereid, dan komt het vast wel goed. Dat je een beetje zenuwachtig bent, kan iedereen begrijpen. Kortom, heb vertrouwen in jezelf! 

 

Overweeg je om je presentatie voor de verandering eens in Prezi te maken in plaats van in PowerPoint? Bekijk dan de voordelen van Prezi

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.