Waarom je je zou moeten aansluiten bij een studentenvereniging

In elke stad waar je hogescholen en/of universiteiten vindt, vind je ook studentenverenigingen. Studentenverenigingen kenmerken zich als een sterke eenheid tussen leden, uniformiteit, ontgroeningen, vaste borrelavonden en vooral een hele hoop gezelligheid. Feestjes bij deze verenigingen zijn erg geliefd bij studenten en oud-studenten kijken graag terug naar deze tijd. Binnen deze verenigingen worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd, waar drank en feesten vaak centraal staan. Elke studentenvereniging profileert zich anders en omdat het er veel van zijn, past er bij elke student wel een studentenvereniging.  De reden dat studenten zich vaak aansluiten bij deze verenigingen is omdat zij oorspronkelijk uit andere steden dan hun studiestad komen en graag contact willen leggen met nieuwe mensen in de studiestad waar ze in studeren. Dit is om een meer plezierige studententijd te kunnen beleven. Dit geldt vooral voor studenten die uitwonend zijn.

 

Een paar redenen waarom jij je zou moeten aansluiten bij een studentenverenigingen lees je hier:
- Je hoeft je nooit meer eenzaam te voelen in de vreemde stad
- Er is altijd wel iets te doen dus je zal je nooit gaan vervelen
- Je leert alle hoeken en gaten kennen van de stad waarin je studeert
- Je kan later terugkijken op een heleboel mooie herinneringen
- Je hoeft je geen vreemde eend in de bijt te voelen, want iedereen zit in hetzelfde schuitje

 

Om je studententijd optimaal te kunnen beleven en er van te genieten is het een aanrader om bij een studentenvereniging te gaan. Ben je geïnteresseerd en wil jij je aan gaan sluiten, maar weet je niet hoe? Vraag dan eens rond in je klas. Er zijn vast wel mensen die al bij een studentenvereniging zitten en anders kennen zij vast wel andere mensen die er bij zitten. Wat je ook kunt doen, is je orienteren tijdens introdagen. Loop dan door het centrum en gegarandeerd dat jij leden van studentenverenigingen tegenkomt.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.