Fit blijven tijdens je studententijd

Het leven van een student gaat niet over rozen. Biertje hier, pizza daar… Oja, en dan is er nog het studeren. Waar blijft de tijd om te sporten? Wij hebben even de meest populaire sporten voor studenten op een rijtje gezet die je kunnen helpen om in vorm te blijven en je laten ontspannen in tijden van tentamenstress

 

Keep running

Je ziet in de stad veel studenten op de raarste tijden van de dag hardlopen. Zij willen vaak niet vast zitten aan een of ander sportabonnement en de beperkte tijden die je naar sportschool kan. Hardlopen kan immers op ieder moment van de dag en je kunt er zelf afwisseling in brengen. De ene keer ren je bijvoorbeeld langs het water en de andere keer ga je naar een park. Wat maakt hardlopen nog meer aantrekkelijk? Het is goedkoop, wat niet onbelangrijk is voor studenten. Daarnaast word je er snel fit van en gaat je conditie erop vooruit. Tot slot is een beetje frisse lucht na het rondhangen in die muffe studentenkamer, bibliotheek of kroeg zeker niet verkeerd.

 

Go to the gym!

Het merendeel van de studenten heeft een abonnement bij de sportschool om de kilo’s tijdens de studententijd tegen te gaan. Vaak wordt er gefitnesst, aangezien dat vaak tussen de colleges of het studeren door kan. Daarnaast schrijven veel studenten zich in voor groepslessen, zoals body pump, kick fun, zumba, yoga of boksen. Vooral vrouwen vinden het gezellig om met vriendinnen naar groepslessen te gaan. Wanneer je bent ingeschreven, staat er ook een tijd vast waarop je geacht wordt te komen. Het feit dat er op je gerekend wordt, zorgt er al eerder voor dat je met je luie kont van de bank komt en naar de sportschool fietst.  

 

Sporten bij een vereniging

Natuurlijk zitten er ook nog veel teamplayers tussen al die studenten die liever een teamsport bij een vereniging beoefenen. Populaire sporten onder studenten zijn hockey, voetbal en roeien. Bij hockey en voetbal kun je vaak op bepaalde avonden meetrainen en kiezen of je ook daadwerkelijk in een wedstrijdteam terecht wil komen middels selectie. Daarnaast worden er ook vaak nog toernooien georganiseerd waar gezelligheid en bier hoog in het vaandel staan. In tegenstelling tot hockey en voetbal is roeien een relatief nieuwe sport voor de meeste studenten. Ook binnen een roeivereniging kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan de competitie of het meer voor de fun doen, aangezien plezier nog altijd voorop staat bij een dergelijke studentensportvereniging. 

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.