4 tips voor het vinden van een kamer

Veel studenten kiezen ervoor om op kamers te gaan als ze gaan studeren. De ene student kiest hiervoor omdat hij veel te ver weg woont en de reistijd dus te lang is, terwijl de andere student gewoon niet kan wachten om op zichzelf te gaan wonen. Een kamer vinden in een nieuwe stad is echter niet heel makkelijk, onder andere vanwege het bekende tekort aan studentenkamers. Lees hieronder nuttige tips die helpen bij het vinden van een kamer. 

 

1. Via-via

Het is altijd een voordeel als je vrienden, familie of kennissen hebt die in de stad wonen waar jij naartoe wilt verhuizen. Als zij weten dat je op zoek bent naar een kamer, kunnen zij in hun netwerk rondvragen of er ergens een leuke kamer vrijkomt. Bovendien kunnen ze meteen een goed woordje voor je doen! 

 

2. Facebook 

Je kan op Facebook een bericht posten dat je op zoek bent naar een kamer en vragen of je vrienden dit bericht kunnen delen. Op die manier kan je veel mensen tegelijk bereiken. Bovendien bestaan er per studentenstad ook diverse groepen op Facebook waar studenten kamers plaatsen. Het is een goed idee om lid te worden van een dergelijke groep, als je op de hoogte wilt blijven van het nieuwste aanbod aan kamers in jouw stad. 

 

3. Studentenhuisvester

Het is ook mogelijk om je in te schrijven bij huisvestigingsorganisaties. In de meeste studentensteden zit wel een studentenhuisvester die kamers en/of appartementjes biedt voor een schappelijke huurprijs. Let wel op dat je hier over het algemeen inschrijftijd moet opbouwen om een kamer te kunnen krijgen. Schrijf je dus op tijd in bij een huisvestigingsorganisatie! 

 

4. Kamernet 

Kamernet is een erg bekende website voor het verhuren en huren van kamers. Als je je op deze site inschrijft, krijg je ook het huidige aanbod aan kamers te zien. Je moet echter wel betalen om op een kamer te kunnen reageren. 

Ben je nog aan het twijfelen of je op kamers gaat of thuis blijft wonen? Bekijk dan de voordelen voor beide opties

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.