Waar let ik op?

Tijdens het zoeken naar een stage is een aantal aandachtspunten belangrijk. Kijk hiernaar voordat je bij een stagebedrijf aan de slag gaat om teleurstelling en vertraging te voorkomen. Daarom stelt je opleiding vaak een aantal eisen aan het bedrijf. Bovendien ga jij als student gaat natuurlijk op zoek naar een stagebedrijf dat bij je past, maar let daarbij ook op de volgende factoren.

 

Jouw werkplek

Vanuit de meeste opleidingen is een volledig ingerichte werkplek een vereiste om aan de stage te mogen beginnen. Er moeten voldoende technische voorzieningen zijn zoals een computer, een goede bureaustoel en een eigen bureau.

 

Professionele organisatie

Het is misschien op het eerste oog wat moeilijk te beoordelen, maar let erop dat je bij een professionele organisatie gaat stage lopen. Dat komt jouw ontwikkeling ten goede en voorkomt problemen tijdens je stage. Een aantal manieren om te controleren of je met een professioneel stagebedrijf te maken hebt:

  • Onderzoek hoeveel mensen er werken binnen het bedrijf. Eventueel kun je zelfs de inschrijving controleren bij de Kamer van Koophandel
  • Ga na of je een begeleider krijgt die thuis is in jouw vakgebied
  • Onderzoek of jouw stageopdracht voldoende raakvlakken heeft met de opleiding die je volgt
  • Vraag een oud-stagiair hoe zijn of haar stageperiode is bevallen

 

Begeleiding

We noemden het al eerder. Een goede stagebegeleider is belangrijk. Niet alleen voor het halen van je stage, maar ook voor jezelf. Je gaat immers stage lopen om jouw vaardigheden en vakkennis te vergroten. Het is van groot belang dat jouw stagebegeleider een achtergrond of kennis heeft in jouw vakgebied zodat hij/zij je goed kan ondersteunen bij inhoudelijke vragen. Daarnaast moet je stagebegeleider minimaal één uur in de week beschikbaar zijn om jou te begeleiden.

 

Probeer ook goed van tevoren in te schatten of je een klik hebt met je stagebegeleider. Je gaat voor lange tijd samenwerken en hij of zij is jouw aanspreekpunt binnen het bedrijf tijdens je stage. Voel je niet bezwaard om een stageplek te laten schieten als je stagebegeleider niet bij je past. Het is menselijk om niet met iedereen een klik te hebben.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.