Hoe vind ik een duostage?

Het vinden van een duostage is niet altijd makkelijk. Veel bedrijven weten niet goed wat de voordelen zijn wanneer ze een duo aannemen of hebben nog niet eerder over het idee nagedacht. Wanneer je als duo een stage zoekt, gelden natuurlijk ook alle tips die voor 'gewone' mensen gelden. Lees daarom vooral de pagina 'Hoe vind ik een stage?'.

 

Voordelen

Het is belangrijk om aan bedrijven te communiceren wat precies de voordelen zijn om een duo aan te nemen. Zorg dat je concreet op een rijtje zet waarom het juist slim is om een duo aan te nemen. Deze voordelen zullen per studierichting enigszins verschillen. Zorg dat je je verdiept in een bedrijf voordat je solliciteert en benoem juist die voordelen die voor een bedrijf interessant of voordelig zijn. Zoals je ook nooit eenzelfde sollicitatiebrief naar verschillende bedrijven moet sturen (zie de pagina 'Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief?'), moet je per organisatie gerichte voordelen over een duostage communiceren.

 

Stageplek vinden

  • StageMax helpt HBO- en universitaire studenten bij het vinden van een stageplek. Dit is gratis
  • Praktijkbureau: vaak heeft je opleiding een eigen stage- of praktijkbureau waar stages aangeboden worden
  • Bekenden: geef bij bekenden aan dat je op zoek bent naar een stage. Zo kan jouw netwerk met je meezoeken naar een stageplek
Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.