Wat is een meewerkstage?

Wanneer je een meewerkstage uitvoert, werk je vaak een deel van de tijd aan een rapport of eindproduct en een deel van je tijd werk je mee binnen de organisatie.

 

Denk aan je tijd

Als je meewerkt als stagiair, moet je onthouden dat je meestal nog een opdracht moet opleveren. Zorg er dan voor dat je voldoende tijd in je opdracht steekt zodat je een goed product kan afleveren en dat je niet in tijdnood komt. Veel opleidingen staan het niet toe dat je (te) veel van je tijd meewerkt. Vraag dit goed na bij je opleiding en zorg dat dit voor je werkgever ook duidelijk is.

 

Laat je niet gebruiken

Zorg ervoor dat je werk doet op niveau. Het is niet erg als je een keertje koffie moet halen, maar als jij altijd koffie moet halen, dan is echt iets flink mis. Dat hoef je ook niet te pikken. Geef zelf aan dat je bent gekomen om iets te leren en niet om klusjes te doen. Mocht je er zelf niet uitkomen en wij hebben je aan de stage geholpen, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen dan proberen om een oplossing te vinden.

 

Communiceer goed

Zorg dat je vaak communiceert met je begeleider van het bedrijf. Zorg dat je minimaal eens per week een uurtje met hem of haar praat, zodat je de week kan evalueren en de volgende week kan bespreken. Gebruik dit contact om de verwachtingen naar elkaar te managen.

 

Wil je meer lezen over soorten stages?

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.