Wat is een afstudeerstage?

Je afstudeerstage, ook afstudeeropdracht genoemd, voer je uit in (goh) het jaar dat je afstudeert. Het belangrijkste doel van je afstudeerstage is om je bekwaamheid te tonen om zelfstandig een gerichte opdracht uit te voeren en scriptie te schrijven.

 

Duidelijke afspraken

Als afstudeerder is het belangrijkste om een goede scriptie af te leveren. Maar soms word je in een spagaat gevangen. Het bedrijf wil namelijk iets van je, maar je opleiding wil iets anders. Dan wordt het moeilijk om beide partijen tevreden te stellen. Het is dus belangrijk om vanaf het begin duidelijke afspraken te maken over wat je wel en niet voor een bedrijf kan betekenen.

 

Planning en communicatie

Zorg altijd voor een strakke planning waarbij je rekening houdt met tegenslag. StageMax adviseert om zeker twee extra weken in te calculeren voor tegenslagen. Reken maar dat je die gaat tegenkomen! Probeer zoveel mogelijk op het kantoor van het bedrijf te zitten, ook al zou je iets thuis kunnen doen. Dit geeft namelijk een gevoel van vertrouwen bij het bedrijf waar je afstudeert. Zorg dat je vaak communiceert met je begeleider van het bedrijf. Zorg dat je minimaal eens per week een uurtje met hem of haar praat, zodat je de vorige en de volgende week kan bespreken. Gebruik dit contact om de verwachtingen naar elkaar te managen.

 

Wil je meer lezen over soorten stages?

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.