Vier redenen om een WO-stage te lopen

Als je net afgestudeerd bent en bezig bent met je zoektocht naar een baan, merk je al snel hoe lastig dit kan zijn. Veel bedrijven noemen werkervaring als een eis in hun vacatures. De meeste HBO-studenten hebben hier een streepje voor in vergelijking met WO-studenten. HBO’ers moeten tijdens hun studie immers verplicht een stage lopen, waardoor zij al enige praktijkervaring hebben opgedaan. Het merendeel van de WO’ers mist daarentegen deze praktijkervaring, omdat zij zelf mogen kiezen of ze een stage willen lopen en hier vaak uiteindelijk niet voor gekozen wordt. Lees hieronder waarom het toch interessant is om als WO-student stage te lopen tijdens je opleiding.

 

1. Weten wat je leuk vindt

Allereerst krijg je door een stage een beter inzicht in wat jou aanspreekt in een baan, zowel qua taken als qua type organisatie. Dit helpt je om na je studie een baan te vinden die echt bij jou past en dus aansluit op jouw wensen en voorkeuren. 

 

2. Vaardigheden ontwikkelen

Daarnaast leer je tijdens een stage je eigen vaardigheden beter kennen en krijg je de mogelijkheid om deze verder te ontwikkelen. Dit is een mooi moment om ook aan je minder sterke punten te werken.

 

3. Netwerk bouwen

Bovendien leer je op je stage in een korte tijd een hele hoop nieuwe mensen kennen. Hierdoor bouw je op een hele makkelijke manier een interessant netwerk op en een breed netwerk kan altijd goed van pas komen in de zoektocht naar een baan! 

 

4. Onderscheid jezelf

Ten slotte helpt het lopen van een stage om je te onderscheiden van al die andere WO-studenten. Als jij wel een stage hebt gelopen en anderen niet, voegt dit extra waarde aan jouw profiel toe. Hierdoor zal je tijdens een sollicitatieprocedure eerder opvallen tussen de menigte. 

 

Wil je graag een stage lopen? Schrijf je dan meteen gratis in bij StageMax, zodat wij je kunnen helpen met het vinden van een uitdagende stage!

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.