Wat zet je op je cv als je weinig werkervaring hebt?

Als je net klaar bent met je opleiding, merk je al snel hoe moeilijk het is om een baan te vinden waar niet minimaal vijf jaar werkervaring geëist wordt. Echter, veel werkgevers vinden het belangrijker dat jij beschikt over de juiste vaardigheden. Wat kan je nu benoemen op je cv om te laten zien dat jij toch de geschikte kandidaat bent voor de baan?

 

1. Stages

Als je tijdens je studie een stage hebt gelopen, dan is het zeker belangrijk om dit op je cv te zetten. Tijdens je stage verricht je werkzaamheden die vaak erg veel lijken op de functies die je zal vervullen tijdens je latere baan. De activiteiten die je uitvoert tijdens een stage komen dus erg dicht in de buurt van de activiteiten van een full-time baan. Benoem daarom op je cv duidelijk waar je taken en projecten gedurende deze stage uit bestonden.

 

2. ‘Buitenschoolse’ activiteiten

Ook activiteiten buiten je studie kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bestuursjaar, vrijwilligerswerk of het coachen van een sportteam. Naast de competenties die je tijdens deze activiteiten ontwikkelt, toont dit ook aan dat je motivatie en passie voor deze activiteiten hebt. Dit is een eigenschap die werkgevers altijd waarderen.

 

3. Bijbaantjes

Bijbaantjes lijken in eerste instantie niet erg belangrijk, maar ook hier uit kan blijken dat je bezit over bepaalde vaardigheden, zoals doorzettingsvermogen, samenwerken of leiding geven. Het is daarom aan te raden om op je cv te vermelden welke taken je verricht hebt, zodat hieruit kan blijken over welke competenties jij beschikt. Daarnaast toont het hebben van een bijbaantje ook aan dat je al kennis hebt gemaakt met de arbeidsmarkt.

 

Wil je meer tips voor je cv? Bekijk dan ook hoe je een goed cv schrijft of wat de top 10 fouten op cv’s zijn!

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.