Seksuele intimidatie

Seksuele intimidatie komt relatief veel voor. Vooral wanneer de situatie zich voordoet tussen een leidinggevende en een werknemer of stagiair, kan dit tot erg vervelende situaties leiden. Iedere vorm van seksueel geladen aandacht die je onwenselijk of bedreigend vindt, is een vorm van seksuele intimidatie. Veelvoorkomende voorbeelden zijn seksueel getinte grapjes, (veelvuldig) een hand op de schouder of intieme vragen over iemands privéleven.

 

Het komt vaak voor dat de ene partij het als een grapje ziet, terwijl de andere partij het als serieuze intimidatie ervaart. In deze gevallen is het verstandig om te proberen om het bespreekbaar te maken. Mocht dit niet lukken of mocht je dit niet willen, dan kan je het bespreken met je bedrijfscoach, je docentbegeleider, of toenadering zoeken tot de vertrouwenspersoon van je opleiding. Een opleiding is verplicht om minimaal twee vertrouwenspersonen te hebben. Zij hebben geheimhoudingsplicht en ze kunnen je professioneel advies geven. Samen kan je dan kijken naar de beste oplossing.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.