Afgestudeerd, en nu?

Je afstudeerscriptie is klaar, de laatste cijfers zijn binnen en en je hebt je diploma ontvangen. Een nieuwe fase in je leven gaat beginnen, maar allereerst moet je nog wat zaken regelen. Hoe pak je dit aan?

 

Uitschrijven voor je opleiding

Als je je diploma ontvangen hebt en niet van plan bent om door te studeren, moet je je via Studielink uitschrijven voor je studie bij de hogeschool of universiteit. 

 

Studielening en OV-kaart stopzetten

Zodra je afgestudeerd bent, heb je geen recht meer op studiefinanciering, een aanvullende beurs of een studentenlening bij DUO. Daarom moet je deze stopzetten via de website van DUO. Daarnaast vervalt ook je recht op het gratis studentenreisproduct. Als je deze niet stopzet, ontvang je een boete. Je kunt je studentenreisproduct stopzetten via een OV-chipkaart automaat. 

 

Schuld afbetalen

De meeste studenten lenen geld tijdens hun opleiding en hebben dus een behoorlijke studieschuld opgebouwd. Het is handig om na je afstuderen te bekijken hoe hoog deze schuld is en hoe en wanneer deze terugbetaald moet worden. 

 

Studentenabonnementen wijzigen

Als student krijg je vaak speciale studentenabonnementen met korting. Hierbij kun je denken aan sportabonnementen, bankrekeningen en verzekeringen. Het kan zijn dat dergelijke abonnementen automatisch omgezet worden, maar in sommige gevallen moet je dit zelf doen. Dit verschilt per instelling. Het is handig om te kijken hoe dit in zijn werking gaat en welke gevolgen dit voor jou heeft. 

 

Startersbaan zoeken 

Aangezien je nu je studie helemaal afgerond hebt en klaar bent om je studententijd achter je te laten, is het tijd om op zoek te gaan naar een startersfunctie. Heb je moeite met het vinden van een baan? Bekijk dan eens het brede aanbod aan startersfuncties van StageMax. 

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.