Hogeschool Zuyd

Weetjes

 • In 2001 start Hogeschool Zuyd als resultaat van de fusie van Hogeschool Limburg en Hogeschool Maastricht.
 • Zuyd is gevestigd in Heerlen, Sittard en Maastricht. In deze steden heeft Zuyd dertien locaties. 
 • 14.000 studenten
 • 2.000 medewerkers
 • 34 opleidingen in de interessegebieden Bestuur en Recht, Chemie en Biologie, Economie en Management, Gezondheid en Welzijn, ICT en Media, Kunst en Cultuur, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Taal en Communicatie, Techniek en Bouw, Vrije tijd en Recreatie

 

Tevredenheid studenten

 • De bereikbaarheid van je instelling

4,0/5

 • De beschikbaarheid van werkplekken

3,2/5

 • De bibliotheek/mediatheek

3,6/5

 • De digitale leeromgeving           

3,5/5

 • De geschiktheid van de onderwijsruimten

3,5/5

 • De geschiktheid van werkplekken

3,4/5

 

De studenten die studeren met een functiebeperking hebben Hogeschool Inholland beoordeeld met een gemiddelde van 3,8/5.

 

Nieuwe Zuyd locatie in Sittard

In september 2016 verhuizen zo’n 3.500 studenten en bijna 400 medewerkers naar de nieuwe Zuyd-locatie in Sittard: Ligne. Het gaat om zes Sittardse opleidingen: de Hogere Juridische Opleiding, Commercieel Management, Accountancy, Bedrijfseconomie, People and Business Management en Social Work. Ook de masteropleiding Personal Leadership in Innovation and Change en zes lectoraten verhuizen mee. Ligne vervangt de huidige Sittardse locaties Havikstraat en Sportcentrumlaan. Het lectoraat Sociale Integratie, CESRT verhuist vanaf de Brusselseweg in Maastricht naar Ligne.

 

Unieke en dynamische leeromgeving
Ligne is een splinternieuw gebouw in het centrum van Sittard. De Sittardse binnenstad ligt letterlijk om de hoek. In de nieuwbouw komen naast de hogeschool ook een museum, filmhuis, bibliotheek en zorgwoningen van zorginstelling Daelzicht. 
Al deze ‘bewoners’ delen niet alleen de functies van het nieuwe gebouw. Daar waar mogelijk werken ze ook inhoudelijk samen. Soms gaat die samenwerking heel ver. Zo gebruikt de hogeschool overdag de filmzalen van het filmhuis als collegezaal en integreren de bibliotheek van Zuyd en de stadsbibliotheek volledig tot één bibliotheek. Ook werken studenten van Social Work al intensief samen met Daelzicht bij de begeleiding van cliënten. Naast een nieuw gebouw is Ligne dus ook een unieke en dynamische leeromgeving met optimale mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en ervaringen. Het wordt een plek waar studenten, docenten, lectoren, burgers en bedrijven elkaar nog makkelijker kunnen ontmoeten. Met winkels, horeca en een levendig plein in het midden, belooft Ligne dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard te worden.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.