Hogeschool van Leiden

Weetjes

  • Het fundament van Hogeschool Leiden is gelegd toen de Verpleegacademie Vronestein en de Academie voor Fysiotherapie met elkaar fuseerden. Op 1 februari 1985 betrokken beide instellingen het gebouw aan de Endegeesterwatering, dat hiervoor speciaal gebouwd was. Twee jaar later werd de nieuwe huisvesting uitgebreid met het zogenaamde BAZ-gebouw, dat onderdak bood aan de logopedie-opleiding. In het begin van de jaren negentig fuseerde een aantal hbo-instellingen, waaronder het Laboratorium Onderwijs Rijnland, de verpleegkundeopleiding, een sociale academie en enkele pabo’s tot de Leidse Hogeschool.
  • 1 locatie in Leiden
  • 9.500 studenten
  • 30 opleidingen in de sectoren Zorg, Sociale Werk en Toegepaste Psychologie, Management en Bedrijf, Life Science en ICT, Lerarenopleiding, Juridisch.

 

Tevredenheid studenten

  • De bereikbaarheid van je instelling

4,2/5

  • De beschikbaarheid van werkplekken

2,9/5

  • De bibliotheek/mediatheek

3,7/5

  • De digitale leeromgeving           

3,6/5

  • De geschiktheid van de onderwijsruimten

3,4/5

  • De geschiktheid van werkplekken

3,2/5

 

De studenten die studeren met een functiebeperking hebben de Hogeschool van Leiden beoordeeld met een gemiddelde van 3.3/5.

 

 ‘Je moet ze van Hogeschool Leiden hebben’

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Zij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is hun taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met maatschappelijke waarde. Zij stomen immers de helden klaar die onder andere gaan zorgen voor onze ouderen en kinderen. Ze zijn een betrokken hogeschool met sterke wortels in de Leidse regio. Hogeschool Leiden leidt talenten op die aan de slag gaan met jeugd, werken in de gezondheidszorg en onderzoek doen in de ‘Life Sciences’. Zij wortelen in het verleden, maar zij kijken naar de toekomst, want daar doen ze het voor. Via het onderwijs en toegepast onderzoek, met de studenten, medewerkers en alumni, zijn zij via vele duizenden draden verbonden met deze regio. Zij willen dat werkgevers zeggen: ‘je moet ze van Hogeschool Leiden hebben’.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.