Top 6 studentenbijbanen

Met de afschaffing van de studiebeurs zullen meer studenten een bijbaantje naast hun studie moeten zoeken om hun huur, collegegeld en alle leuke feestjes te kunnen betalen. Daarom zetten we wat ideeën op een rijtje voor soorten studentenbanen.

 

1. Sales

Veel studenten gaan aan de slag in de sales. Hierbij kun je denken aan telefonische verkoop, maar ook aan verkoop op straat. Deze verkoop kan zowel voor commerciële als non-profit organisaties zijn. Voor dit type baantje is het belangrijk dat jij erg sociaal bent en een gesprek durft aan te knopen.

 

2. Samples uitdelen

Het is ook mogelijk om gratis monsters uit te gaan delen op straat, in winkelcentra of op stations. Veel bedrijven zoeken studenten die hun monsters uit willen delen, zodat nieuwe producten meer bekendheid krijgen onder de consument. 

 

3. Chauffeur

Als je het leuk vindt om auto te rijden, dan zou je op zoek kunnen gaan naar een bijbaan als studentenchauffeur. Als chauffeur heb je veel vrijheid tijdens je werk. Als je een persoon ergens hebt afgezet, moet je vaak een tijd wachten totdat je deze persoon terug moet brengen. Deze vrije tijd kan je meestal zo invullen als je zelf wilt. 

 

4. Administratie

Grote organisaties, zoals banken of verzekeraars, zijn vaak op zoek naar studenten om administratief werk uit te voeren. Je zult je dan met name bezighouden met het invoeren van data in het computersysteem. Dit is een vrij makkelijke en rustige baan. 

 

5. Horeca

Een van de bekendste bijbanen voor studenten is werken in de horeca. Je kan aan de slag gaan in een café of restaurant als serveerder, barman/-vrouw of afwasser. Dit is een bijbaantje waarbij je vaak hard moet werken.

 

6. Winkel

Een ander bekend bijbaantje is het werken in een supermarkt, kledingzaak of een andere winkel. Je kan aan het werk gaan als vakkenvuller, kassamedewerker of verkoper. 

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.