Be a volunteer: voordelen van vrijwilligerswerk!

Er zijn talloze manieren om je in te zetten als vrijwilliger. Zo kun je evenementen organiseren bij de lokale sportclub, spelletjesmiddagen gaan doen in het bejaardentehuis of zelfs naar het buitenland gaan om daar een project op te pakken waarin je kinderen lesgeeft. Er zijn zoveel verschillende vormen van vrijwilligerswerk, maar wat kan het je opleveren?

 

Leuke ervaring

Vrijwilligerswerk biedt vaak een nieuwe ervaring. Je leert in eerste instantie allemaal nieuwe mensen kennen en daar ga je vervolgens een activiteit mee ondernemen. Je breidt als het ware je netwerk uit, wat tegenwoordig heel belangrijk wordt gevonden. Weet je nog niet goed hoe je moet netwerken? Lees dan nu deze drie tips om succesvol te netwerken. Daarnaast geeft vrijwilligerswerk je het gevoel dat je nuttig bent en dat je je inzet voor een ander en daarmee de maatschappij. Het kan zijn dat je dat werk dat je uitvoert als vrijwilliger nog nooit hebt gedaan of dat je de activiteit in ieder geval nog nooit voor een ander hebt gedaan. Kortom, vrijwilligerswerk kan je een leuke en unieke ervaring bezorgen.  

 

Goed voor je cv

Wanneer bedrijven zien dat je je als vrijwilliger hebt ingezet bij bijvoorbeeld een sportclub, gemeenschapshuis, jongerensoos of het bejaardentehuis, dan geeft dat vaak al een positief beeld. Vrijwilligerswerk behoort immers tot de extracurriculaire activiteiten die apart genoemd mogen worden op je cv. Je zet je in voor andere mensen en de maatschappij zonder daarvoor beloond te worden. Logisch dat je daar pluspunten voor krijgt toch?

 

Vaardigheden ontwikkelen

Het werken als vrijwilliger bestaat niet alleen uit het helpen van anderen, maar je kan er zelf als persoon ook beter van worden. Tijdens het vrijwilligerswerk kun je immers verschillende vaardigheden ontwikkelen, zoals organiseren, plannen en andere mensen enthousiasmeren. Deze vaardigheden kunnen later in je opleiding of op de arbeidsmarkt goed van pas komen. Bovendien kun je middels vrijwilligerswerk achter je verborgen talenten komen of creëer je affiniteit met bepaalde richtingen en functies wat je nooit achter jezelf had gezocht. Vaak kun je ook vrijwilligerswerk doen dat gericht is op je opleiding of je toekomstige werkveld, waardoor het meer een werkervaringsplek wordt. Je maakt alvast kennis met het bedrijfsleven en daarmee heb je wellicht een streepje voor op de rest van de studenten.  

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.