3 redenen om een LinkedIn profiel te hebben

Vandaag de dag maken social media een belangrijk deel uit van het leven van een student. We vinden het belangrijk om te allen tijde op te hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes en onze ervaringen met iedereen te delen. De laatste jaren is het belang van social media ook in de zakelijke wereld toegenomen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is LinkedIn. 

 

Het bedrijfsleven zoekt jou

Als je bij een bedrijf solliciteert, word je vaak eerst door de organisatie opgezocht op LinkedIn. Je LinkedIn profiel kan als het ware gezien worden als een eerste kennismaking en als een aanvulling op je cv. Het is daarom van groot belang dat je LinkedIn profiel up-to-date is en daarnaast ook opvalt. Benadruk op je profiel wat jou speciaal maakt of wat jou onderscheidt van al die andere studenten in hetzelfde vakgebied. Bovendien gaan veel organisaties zelf actief op zoek naar toekomstig talent. Als jouw profiel er uitspringt op LinkedIn, is de kans groter dat juist jij een baan aangeboden krijgt.

 

Netwerken

Veel studenten zien echter niet het nut in van het hebben van een LinkedIn profiel gedurende hun studie, omdat het idee heerst dat LinkedIn alleen belangrijk is om later een baan te vinden. Het is echter cruciaal om juist tijdens je studententijd te beginnen met netwerken. Een goed netwerk blijft namelijk fundamenteel om het te kunnen maken in het bedrijfsleven. Studie- en studentenverenigingen organiseren vaak beurzen, bedrijfsdagen of netwerkborrels voor studenten. Het is handig om de personen die je daar gesproken hebt ook toe te voegen op LinkedIn. Op die manier heb je al een heel netwerk aan potentiële werkgevers opgebouwd tegen de tijd dat je afgestudeerd bent. Als je pas gaat netwerken wanneer je klaar bent met studeren, dan ben je eigenlijk al te laat. 

 

Stages en afstudeeropdrachten

Ten slotte is het goed om te onderstrepen dat LinkedIn niet alleen dient voor het vinden van een baan, maar ook voor stages en afstudeeropdrachten. Veel organisaties vinden het fijn om samen te werken met stagiairs of afstudeerders, omdat zij hier zelf ook veel van kunnen leren en groeien. Zij gaan daarom actief op zoek naar mogelijke kandidaten op LinkedIn. Wanneer bedrijven tevreden zijn over hun afstudeerder, bieden zij diegene vaak zelfs de mogelijkheid om direct in te stromen in een baan aan. Een reden des te meer om als student op LinkedIn te zitten!

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.